Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Řazení souborů, hodnocení atd. dle data, notifikace
Občas jsem narazil na zvláštní řazení souborů ke stažení a hodnocení.Tu sa pridávam - dalo by sa ošetriť poradie súborov, najlepšie zoradiť zhora najnovšie? Lebo teraz nie sú zoradené vôbec nijak :)
-------------------
Prekladateľ Joe
@Bandy75 Jsou hry, kde je počet souborů opravdu velký, protože třeba jsou tam soubory s překlady karet atd. pokud hledám konkrétní věc, tak už mě to zdržuje. Třeba hledám poslední opravená pravidla, pokud jsou tam troje pravidla mezi 30 soubory, tak musím dohledat všechny pravidla a porovnat datumy. Když to bude seřazení, tak vezmu nejnovější soubor s pravidly a dál hledat nebudu.
To stejné u recenzí (myslím tím až pětihvězdičková hodnocení s popisy), říkejme tomu názory. Byly hry, většinou nové, kde mě zajímaly názory ostatních a protože jsem na ně koukal pravidelně, tak jsem se chtěl podívat pouze na nejnovější, ostatní už jsem viděl.
Rozumím tomu, že jsou uživatelé, které to nezajímá a tedy je jim jedno, zda jsou seřazené, či nikoliv.
Každopádně notifikace na nový soubor ke stažení u sledované hry bych také ocenil, i když to není nutnost.
Nové soubory v “Překladech” jsou přehledně označeny k jaké hře patří, takže je to jednoduché prolétnout očima, který mě zajímá.
Občas narazím na soubor ke hře, kterou nemám v hledáčku, ale po přečtení vložených pravidel mě začne zajímat ;-)
Co se to stalo se zavedeným hodnocením u her? Jak tomu má pomoct sloupcový graf a skrytí uživatelů, kteří hodnotili bez slovního komentáře? Jistě se najde někdo, kdo napíše, že si na to zase zvyknem. Mně to příjde…divné a k ničemu. Rozhodně krok zpátky za cenu “modernizace”.
Vida, mně to přijde mnohem lepší a přehlednější.
https://www.zatrolene-hry.cz/clanek/zatrolene-modernizace-hodnoceni-her-14508/
https://www.zatrolene-hry.cz/clanek/zatrolene-druhy-krok-modernizace-hodnoceni-her-14512/
V čem ten graf vadí a v čem vadí skrytí hodnocení bez komentářů, jestli se můžu ptát?
-----------------
předseda KDH Pajdulák
A omlouvám se, jestli jsem zvolil nesprávný topic ke komentáři (jiný jsem nedohledal a nový jsem nechtěl zakládat).
1. Rozeberu to ze dvou pohledů:
a) Po jisté době si člověk zvykne (pokud to pozoruje), že jsou uživatelé, kteří mají podobný vkus a jejich hodnocení i bez komentáře je na první pohled validní. Takto nevidím nic, než graf a komentáře pár lidí, kteří si na to našli čas.
(Pardon, ale ten graf je fakt děsný…najíždět si kurzorem na každý sloupec radši nebudu vůbec, abych zkoumal, jestli 10 dali 2 lidi nebo 5)
b) Jsou tady i jistí škodiči, kteří neváhají dát hře potupně nízké hodnocení, které se projeví v konečném průměru, a hru to pošle do kytek. Když vidím, že hodnotili i takovíto, tak jejich půlhvězdu neberu v potaz a hodnocení vnímám víc pozitivně.
2. I na BGG jsou vidět všichni uživatelé, kteří hodnotili. Minimálně bych zachoval funkci/tlačítko, které po rozkliknutí zobrazí všechny, kteří přispěli k hodnocení (a jistě se za něj nestydí).
3. Kompaktní vzhled se díky odřádkování rozpliznul na mnohem víc místa. Hledám tu informace, ne “krásu”. Ale opět, možná jsem jediný, kdo to tak vnímá.
@Wolfsen V mnohém se ztotožňuji s @proPlayer1. Podobné důvody jsem sepsal v diskusi pod druhým odkazem, který uvádíš výše. Mám pár dalších důvodů, které mohou způsobovat problém a chystám se je tam dopsat. Nicméně, @Zeus už na to reagoval a potvrdil, že se tím bude zabývat, takže věřím, že současný stav ještě pár změn k lepšímu dozná. ;-)
S tím dívám se na konkrétní kompatibilní uživatele to mám stejně. Ale přežiji to. Na geeku mám také hodnocení bez komentáře skryté.
Osobně by se mi líbila možnost kliknout přímo na sloupec a spustit tím filtr na tuto hodnotu hodnocení; v tomto případě zobrazit i ty bez komentáře.
Na mobilu z nějakého důvodu nemám hvězdičky na řádku s přezdívkou ale o jeden níž, takže se mi to také nehezky rozplizne. Na počítači je to OK. (obojí Chrome)
Přiznávám, že taky sleduji hodnocení některých uživatelů a stačí mi jen hvězdičky. Pokud se s nimi shoduji u her, které jsem hrál, tak mě zajímá, jak hodnotí hru, kterou zvažuji pořídit.
Souhlasím s předchozími komentáři. To znamená, že validní jsou pro mne hvězdičky konkrétních uživatelů, které znám, sleduji, nebo mají podobný vkus. Skrytí hodnotících uživatelů je opravdu krok zpět a nevím koho a z jakých důvodů to napadlo.
@kren Troufnu si domýšlet, že to napadlo vedení, jako podporu hodnocení s komentářem.
Nekomentuješ, není tvůj názor vidět ;-)
No, já to bral jako úsporu nároků na server. A souhlasím, že to asi napadlo minimálně Zeuse (čti Dia).
Tak je pravda, že to co napsal @Bandy75 má hlavu a patu, a že to má své důvody jak asi podpory komentářů, tak zjednodušení přehledu hodnocení a že ti, co z nekomentovaného hodnocení pro sebe vyzobávali ještě něco navíc se budou muset se změnou smířit.
@Zeus Za mě je to rozhodně posun k lepšímu. Grafické znázornění rozložení hlasů je rozhodně více vypovídající, než výsledný průměr. Stejně tak hodnocení s komentářem mají vyšší přidanou hodnotu, než pouhé číslo.
Pokud by tam ještě přibylo tlačítko “Zobrazit všechna hodnocení”, tak myslím, že by tomu nemohl nikdo nic vytknout.
Třešničkou na pomyslném dortu by pak bylo zobrazit všechna hodnocení pro dané číslo kliknutím na příslušný sloupec v grafu.
Nevim kolik kilobajtu by text a par hvezdicek mel usetrit ve srovnani se zobrazenim fotky nebo souboru. Navic pocitam, ze hvezdicky se zobrazuji ze stejnych obrazkovych souboru, ktere se tak jako tak nacitaji do pameti. Jinymi slovy nacteni textu a kratkeho kodu je v dnesni dobe zanedbatelne. Od “cenzury” hodnoceni jsem na to prirozene prestal klikat a radsi jdu rovnou na BGG (pokud uspora serveru mela znamenat tento efekt, tak se to podarilo).
Dobry den, tady se musim pridat na stranu proPlayera1, to ze nevidim kdo hru hodnotil ale jen graf je opravdu zavadejici. Mam to stejne ze sleduju hodnoceni jistych uzivatelu a nejen tech se kterymi se shoduji, ale nekdy i tech, ktery maji totalne odlisny vkus a vim ze to, na co kydaji, se mi mozna bude libit. graf mi nevadi ale bylo by treba fajn, ze kdyz kliknu na graf hodnoceni osm, ukaze mi to uzivatele, co tomu ty 4 hvezdy dali. nebo neco takoveho. Jinak moc dobra prace.
@Zeus Graf v hodnocení super, ale dnes jsem se přistihnul, že jsem chtěl zjistit, kdo hodnocení zadal a nemohl jsem. Následně zjišťuji, že nejsem jediný a plně se ztotožňuji, co napsali chlapci nade mnou.
Kdyby bylo možné vidět, kdo hodnocení udělil, třeba najetím na příslušný sloupec, nebo mít možnost přepínání mezi zobrazením s grafem, nebo bez grafu, to by bylo skvělé.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Shogun no Katana + Wandering characters (Ita+Eng)
Akt. cena: 1100 Kč
Končí za: 5 dnů