Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Modul "Zatrolenek" pro katalogizační program GCStar
Chci se zeptat, zda by někdo nebyl schopen a hlavně ochoten vytvořit modul pro výše zmíněný program - http://www.gcstar.org/, který by dokázal do domácí databáze stolních her stahovat informace o hrách z místního webu. Program umí katalogizovat i stolní hry a s přehledem stahuje data ze známých zahraničních serverů (např. boardgamegeek.com).Anachronyx
nejsem programator, ale ten program vypada celkem vyuzitelne a urcite, dle dokumentace, dokaze importovat XML. Takze je tedy otazka na Zeuse, jestli by chtel a umel pripravit XML vyjezd z databaze tak, aby to neodporovalo jeho umyslum, autorskym pravum a zaroven to podporovalo tento program.
Přidávám se...
....pro export databáze do xml. Pro výpůjčky by se to opravu hodilo. Na webu databazeknih.cz tato možnost je a často ji používám.
V případě, že by to byl z nějakého důvodu problém, dávám do pléna návrh na úpravu seznamu her - přidání checkboxu "zapůjčeno" a pole s poznámkou, kam šlo napsat jméno....
csv
co jsem se na to koukal, tak do xml ten program umí pouze exportovat, importovat umí z csv. mozna by se s tim dalo neco delat, asi bych umel stahnout seznam her, ke každé hře obrázek a stručný popis. ted jde o to co s tim dal.
E: seznam her - mysleno, ze by si kazdy uzivatel mohl vytvorti .csv seznam vlastnenych her.
E2:tak uz mam script, ktery dovoli uzivateli stahnout seznam vlastnich her ze zatrolenek, zitra bych mohl mit funkcni verzi, ktera vytvori csv, ktere je mozne otevrit v GCstar. Zatim se vyplni pouze nazvy her, mozno pridat dalsi vlastnoti atd, dalsi veci budou nasledovat.
script hotov
Tak skriptik je hotov - otestoval ho na sobe, rbx i PJ (coz je docela slusny vzorek).
Nejedna se o nativni modul urceny pro BCstar, ale skript vytvori csv pripravene pro import do GCstar vcetne obrazku (pokud k dane hre existuje).
Kdo bude mit zajem, muzu mu poslat skript na vyzkouseni, nebo rovnou pripraveny balicek pro import do GCstar. Zajemci prosim do sz.
Chyba o ktere vim - u nekterych her se nanacte popis, ac na webu je. Vim o tom, ale osetreni zabere trochu vice casu.
Jeste pozadam Zeuse, zda umozni takovyto import do GCstar.
Ha
Osobně by se mi něco takového hodilo. Tedy myslím tu katalogizaci, případně vytištění karty s hrou podle určitého kritéria apod. Avšak občas se ve vámi používané terminologii ztrácím ;-)))
Warfery
Nerozumím první větě, která syntakticky nedává v češtině smysl. Já nic netestoval... Podobně jako cauly moc nerozumím použitým termínům a vlastně jsem nepochopil, jestli ten program bez Diovy podpory funguje na databázi Zatrolenek nebo ne.
PJ
Skript umoznuje udelat sbirku jakehokoliv uzivatele tohoto serveru. Skript se zada s parametrem url na profil uzivatele (jkehokoliv) a ten zacne dolovat seznam sbirky, stahne obrazek a zaklani info kazde hry ze seznamu Sbirka her. Nasledne se vytvori csv ktere je primo urcene pro import do GCstar. V GCstar se zalozi sbirka Boar Games Collection, vybere se import csv a jeto.
E: Takze jsem si vyzkousel udelat sbirku svou, tvoji a rbx - mate hodne ner, abych vedel, jestli mi skript u nektere hry nehavaruje. Coz se muze kliden stat.
sbírka
A funguje to i pro kluby?
cauly
nefunguje, ale neni problem to predelat
Napadá mne jen jeden dotaz :-)
V čem je to lepší, než sbírka her na ZH? Pouze ta možnost připsání, komu jsem to kdy půjčil?
zeus
treba ze to funguje offline?
Zeus
Ještě jsem nevyzkoušel, ale mně ta možnost připadá poměrně významná. Třeba na půjčený a již oplakaný Monty Python Flux jsem se ptal asi 10 lidí a nakonec se mi přiznal mimochodem kolega v kanceláři, který hry nehraje, ale má rád Pythony...
to Cauly
Nevim co za vlastnosti bys tam chtel mit. Evidenci zapujcek to celkem zvlada dobre, vcetne vygenerovani emailu tomu kdo to ma pujcene, ci seznamu vsech zapujcenych titulu. Akorat i kdyz si muzes nastavit ze mas od dane hry vice kopii, tak pujcit to jde vzdy jen jednou :o((.
to zeus
me se libi te sexy prehled v policich. :-) pak je tam randomizer na dnesni vecer.
instalace GCStar na Windows
Poněkud v tom plavu a nerad bych si moc rozčunil OS. Je tu někdo, kdo by dokázal podpořit radou? Snažím se postupovat podle pokynů, ale ohledně instalace běhového prostředí perlu, gtk+ a gtk+perl začínám tápat (vícero variant, rozdílné verze...)
Zkusím to, ale kdyby se někdo našel, tak prosím do soukromé zprávy (ať to tu nezaplevelíme).
Děkuji.
GCStar na Windows + poděkování pro Warfery
Tak prozatím jsem používám verzi 1.6.1. Ta má Instalátor a funguje. Verze 1.7.0 vyžaduje Perl spolu s GTK2 a to jsem prostě nedal. Doufám, že časem někdo udělá i to novější verzi pro Windows.
Jinak to vypadá moc pěkně. Děkuji Warferymu, který mi odsud stáhnul data :-)
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Drakiáda
Akt. cena: 10 €
Končí za: 5 dnů