Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
bazar nahrává fotky vzhůru nohama?
Není to úplně kvalitní bug report, ale v posledních inzerátech, které jsem přidával, se vždy alespoň jedna fotka nahrála vzhůru nohama. V PC i při nahrání např. na facebook se ta samá fotka chová normálně.SW
Řekla bych, že blbě otočenou/vyfocenou fotku spíš automaticky otočí FB, tady se spíš jen nahraje, jak jí autor stvořil. Nevidím jediný důvod, proč by autor webu zatrolených her implementoval funkce na práci s fotkou.
ivca79
Ta fotka byla předtím manuálně otočená v editoru a přeuložená. Jestlis e to neděje nikomu jinému, tak mám asi v počítači trolla :)
Vzhůru nohama/na boku
Mně se stává to samé, i když fotku u sebe otočím a uložím, tak se stejně nahraje špatně
EXIF Rotation
Počítám, že za tím stojí nesoulad skutečných fotografických dat a informace o otočení, která je v EXIF.
Některé editory s ní počítají a jiné zase ne. Některé místo faktického otočení dat změní jen tuto informaci. V rychlosti teď nevím, zda s ní počítá či nepočítá plugin, který se stará o nahrání fotek sem na web.
Každopádně běžně se i jinde stává, že fotka je pro uživatele nečekaně otočená. Za mne "na jistotu" je se EXIF dat před nahráváním úplně zbavit - třeba nějakým jednoduchým JPG Cleanerem. To je prostě jistota, že k žádnému neočekávanému otočení nedojde a fotka bude taková jak ji vidíš v počítači.
Honza Mamut
*Problém v Katalogu her? Napište mi.*
EXIF
Ještě asi lépe pro vysvětlení:
https://www.impulseadventure.com/photo/exif-orientation.html
Honza Mamut
*Problém v Katalogu her? Napište mi.*
EXIF a orientace uložených dat
Ahoj,
myslím si podobně jako 2vkjmvh, že jde o to, že data jsou ve fotce uložená s nějakou orientací a pak pouze v EXIF informacích je uloženo, že se má zobrazit fotka otočená o 90 / 180 / ... stupňů. A že knihovna, kterou má náš webhosting na serveru nahranou s EXIF informacemi nepočítá.
Obecně je EXIF super, ale pak to dokáže i takto potrápit. A myslím si (nemám ověřeno vlastními pokusy), že i některé editory fotek otočení fotky udělají formou úpravy dat v EXIF a nikoli úpravy orientace v surových datech.
Určitě je to fajn připomínka k prozkoumání. Jen nevím, kdyse k ní dostanu...
.
Mně se to děje jakmile otáčím fotky v počítači. Očůrávám to proto tím, že je otáčím v mobilu. Z něj to pak problém nedělá.
PC
Staré,ale bez problému. Používám SlowView 1.0 RC 2 z roku 2002 a nemám problém :+).
Taky
Ano, mě se to taky stalo že se mi na bazar nahrála fotka která byla otočená. Vyřešil jsem to tak že jsem ji upravit ve Photoshopu a pak se to nahrálo ok.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Starcraft - Anglický jazyk
Akt. cena: 6050 Kč
Končí za: 5 dnů