Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Štětce
Dokázali byste mi poradit nějaké opravdu kvalitní štětce? Koukám na videa od Zumikita a líbí se mi ty štětce,které jsou tlusté s tenkou špičkou, Da Vinci,ale nevím přesně jaké. Zkoušel jsem zatím Army Painter a Kolinsky. Ty Army Painter nejsou špatné, ale přece jen jsou ty štětiny poměrně měkké.
Dále, je k něčemu ten roztok od Citadel na udržování kvality štětců?
Díky moc
ja používam štetce milan 0, 00, 000 - sú lacné, za jeden drahý mam 15 štetcov milan, a keď sa štetec po pár figúrkach zničí, vyhodím ho a maľujem novým
ale väčšina asi používa drahšie štetce a stará sa o ne,…
Já pouzivam Winsor&Newton series 7, pokud o to člověk trochu pečuje, vydrží dlouho, mají kvalitní špičku, nepotřebuješ pak nějaké pidi štětce, stačí třeba 2 a 0, fajn budou podle všeho i o něco levnější Rosemary 33. Ty da Vinci co používá Zumikito jsou myslím maestro series 35
@Froggery taky používám Winsor&Newton series 7 (kupováno v německých shopu) a jsem spokojenej. Ty Rosemary 33 jsem teď koupil ze zvědavosti ale ještě jsme je netestoval. Vyšli ale mě teda dráž než series 7 protože byli z UK. Nebo víte někdo o obchodě v EU kde Rosemary 33 mají?
A dají se tyhle štětce W&N 7, Da Vinci Maestro 35 sehnat někde v ČR?
Obávám se že ne. Ale ten německý eshop je super je tam velký výběr všeho a doručení je rychlý (DPD)
https://www.pk-pro.de/navi.php?qs=WN-Serie-7-Lang-
@Infidus Já kupoval tady https://vytvarnepotreby.cz/stetce-stetce-na-akvarel/6352-wn-stetec-kolinsky-cerveny-sobol-series-7-c1.html
Jinak spíš Německo.
Díky moc, mrknu na odkazy. A jaký je nejlepší způsob, jak pečovat o štětce? Funguje nějaký ten roztok?
A ještě teda nevim moc, jak se orientovat v těch velikostech. Mám 3 různé značky a u jedné je 3/0 stejný, jako 0. A u Army Painter nejsou čísla. Jaká je ideální velikost na base coating?
Ahoj,
Štětce od nejmenších po největší:
20/0, 12/0, 10/0, 7/0, 6/0, 5/0, 4/0 (také psáno 0000), 000, 00, 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6 , 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 25, 26, 28, 30.
Ale štětec od jednoho výrobce může vypadat velikostně úplně jinak než od jiného, na to pozor.
Osobně nemám rád drahé štětce, pár jsem zkusil a stejně se za chvilku zničili, přijde mi to zbytečné, velmi se osvědčili a dost barvířů je používá zn. Lineo (seženeš i u nás), cena kolem 50kč +- a jsou super, jinak kdejaký výrobce prodává roztoky na čištění štětců, v podstatě ředidla na akrylové barvy, to se hodí, ale dobře poslouží i jarová voda.
@Infidus pokud zvolíš štětce s přírodním chlupem který teda silně doporučuji a se syntetikou se to nedá srovnat tak je vhodný na čištění nějaké mýdélko. Já třeba používám Da Vinci mýdlo na štětce a je super. Štětec je po malování vhodné vymýt vodou a pak mokrým chlupem nanést mýdélko a prsty jemně vytřít a znovu omýt. Na konec čistý štětec ještě jednou v čistém mydle omáchámam vytvořím špičku a nechám uschnout. Jinak každému vyhovují jiné velikosti. Já mám doma 00,0,1,2
@Infidus - hlavně přesně toto téma se řeší v diskuzi ne o moc níže:
https://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/koutek-kutilu-5/stetce-na-barveni-25993/
Příště prosím trochu pozornosti nebo snahy témata aspoň projít, děkuji
@Ellenar Moc se omlouvám, já jsem procházel dvě stránky, jestli se to tu někde neřešilo a musel jsem to přehlédnout.
Vlákno zamykám, dále poprosím pokračovat v tom, na které dával odkaz Ellenar.
--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
My Village (duchovní pokračování skvělé Village)
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 4 dny