Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Softvér na tvorbu kariet
Zdravím Vás, poznáte akýkoľvek softvér na PC, v ktorom sa dá jednoducho a efektívne tvoriť karty (mám na mysli klasické karty v doskových hrách)Karty
Strange Eons
Froggery
Ooo, ďakujem!
Nezabíjej mě...
...ale já používám Photoshop a jeho úžasnou funkci Grafika řízená daty a následně ukládání Sada dat do souborů. K tomu pro přípravu dat pro Photoshop nějakou tabulkovou potvoru, já používám jak Excel, tak Tabulky Google. A na výpočty nebo na tvorbu různých permutací a kombinací symbolů Python nebo skriptovací jazyky v těch tabulkových kalkulátorech.
Mimochodem, Photoshop CS6 jsem pořídil v době, kdy digitální agentury přecházely na CC za pár babek, jako převod licence, což Adobe nevadí.
inkscape
velmi intuitivny
Adobe Photoshop
Adobe Photoshop + Adobe Indesign
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zombicide: Černý mor | Dice Throne: Season Two | Munchkin | Decrypto | Sagrada | Cartographers | Šerif z Nottinghamu + Merry men | Troll | Hero Realms: The Ruin of Thandar | Legendary Encounters: An Alien Deck Building Game | Loony Quest | One Night Ultimate Werewolf | Dungeon Mayhem |
NanDeck
Este existuje aj NanDeck : http://www.nand.it/nandeck/
Ale tiez puzivam Photoshop.
Člen občianského združenia Hrad Hier
Paperize
Já používám Paperize - sice stále beta, ale už poměrně funkční: https://www.patreon.com/paperize
Adobe
riesenia od Adobe su trooosku drahe, ak teda clovek nechce byt zlodejom.
Nastastie existuje spickova a lacnejsia varianta na vsetky hlavne softy od Adobe a su od firmy Affinity Sherif:
https://www.youtube.com/watch?v=08Qpc9fJAfM
Da sa v nich urobit uplne VSETKO. A to tvrdim ako clovek, co s Adobe balikom pracuje profesionalne a denne uz vyse 20 rokov.
Affinity Photo
je teď v korona akci za 650,- (50% off) stejně jako ostatní jejich produkty (tzn Designer a Publisher).
Pokud o tom uvažujete, tak neváhejte a berte, levnější už nebude a stojí to za to!
Wuuduu
koukam ted na to : Affinity Designer a to je dobrá kopie Adobe :)
affinity
a ktery z tech tri je nejlepsi na nasazeni karet do mrizky a pripravu pro tisk? asi publisher?
Affinity
2Mistr: kopia nie, je to takmer vo vsetkom lepsie a uplne ine v podstatnych veciach. Photoshopu este dlho potrva, kym dobehne vsetko, co Affinity ma uz teraz :-)
2junik: najviac prace urobis v photoshopovom Affinity Photo, Designer je varianta InDesignu, tam ale retuse a podobne veci neurobis. Jedine ak mas vsetky tri softy tak sa spoja do jedneho a mozes robit v jednom upravy akoby si bol v druhom. Fajn vec.
Affinity Photo je ako Photoshop (ale ma ovela lepsie featurky a funkcnost)
Affinity Designer je ako Illustrator
Affinity Publisher je ako InDesign
Na prerabanie textov, retuse a upravy kariet jednoznacne brat Affinity Photo. Tam dokaze vyretusovat text cez IMPAINTING BRUSH a nahradit ho inym aj uplny amater, co to robi prvy krat s vysledkom ako profik v Photoshope.
Wuuduu
To by me zajimalo v cem vsem je lepsi Affinity, kazdopadne diky za info, vyzkousim to a dam vedet
zkusim nahradu za PhotoShop tak za InDesign
Affinity
Ahoj, tak jsem pořidil v akci doporučený Affinity Photo a chybí mi tam jedna důležitá funkce. Když nascanuji třeba 9 karet tak mám jeden obrázek. Ve Photoshopu jsem použil funkci "auto crop and straighten" a ten mi to automaticky rozřezal na 9 obrázku a narovnal je. Je nějaká funkce nebo podobný jednoduchý postup v Affinity Photo? Protože toto je první krok co musím udělat, abych mohl hromadně zpracovávat kartičky. Vždy je scanuji, rozřezávám a pak retušuji.
Wuuduu - Affinity
Ahoj
Když tady tak oslavuješ to Affinity, umí to následující???
- Grafika řízená daty - vytvořím kompletně vrstvy ve Photoshopu, jak chci, aby karta vypadala a aby měla na svých místech ty prvky, které potřebuji. Pak tam natáhnu data z *.CSV souboru, ve kterých je jako sada popsaná každá karta/herní dílek. Photoshop pak nastavováním viditelnosti jednotlivých vrstev, změnou obsahu textových nebo pixelových vrstev vytvoří vlastně kompletní množinu karet na jedno kliknutí a ještě to všechno uloží do souborů, které přes Bridge nataháš do šablonových stránek v InDesignu a tiskneš! Od změny dat v Excelu v případě ladění parametrů jednotlivých karet až po jejich tisk otázka několika málo minut!!!
- Ukládání kompozic vrstev do souborů - spousta karet je stejných, mají stejné rámečky, stejné podklady apod. Takže se dá ve Photoshopu krásně využít zobrazení konkrétní karty pomocí zapínání viditelnosti jednotlivých vrstev a tyhle kompozice vrstev si můžete uložit! Je to podobné jako ta Grafika řízená daty, ale ne tolik sofistikované, ale přesto stále mocné!
Díky za odpověď.
hmmmm
to Acer: Affinity Publisher este Data Merge nevie, daj im cas, su na svete ani nie pol roka. Tiez som tu funkciu v ID pouzival velmi velmi casto a zisla by sa.
Btw cely balik troch najdolezitejsich programov ta stoji dokopy 100 eur a mas ho navzdy vratane upgradov, kolko ze stoji Adobacky balik mesacne, ci rocne? (neratam ludi, co mali stastie a zohnali za malinku cenu staru CS6, alebo zlodejov co si nevazia pracu inych a kradnu ju)
Btw pri Affinity ziadny Bridge nepotrebujes, vsetky dva ci tri programy sa spoja do jedneho, ak ich mas nainstalovane (to je este viac, ako ten Bridge). A ukladanie kompozic vrstiev? neviem, s tym ze v Publisheri vies pouzivat vsetky Photo funkcie, ako som spominal, takze si nic x krat ukladat nemusis.
2 beavis: sorry, ale nic co ma v nazve "Auto" som nikdy nepouzival, takze neviem.
Btw oba dva programy vedia nieco, co druhy nie s rozdielom ceny, ktory je bezprecedentny. Pracovat vo velkom v Photoshopovymi Smart vrstvami mi uz pride velmi vtipne a smutne, kedze viem, ze sa to da uplne uplne inak a stokrat lepsie. Ale vo finale je Affinity vo viacerych veciach lepsi ako Adobacke appky.
Wuuduu
Jako nakonec jsem koupil všechny tři apky a učím se. Už jsem udělal sadu karet do rožšíření Hellapagos (v Photo vyčištění karty a v Publisheru sazba a tisk) a jako jde to fakt dobře, jediné co vidím slabinu je to rozřezání a narovnání scanů karet, to nyní dělám ručně kartu po kartě a je to opruz. Jestli máš na to nějaký lepší tip tak sem s ním.
beavisCZ
já to taky dělám rúčo (mám taky komplet balík) a kdyby Acer1968 neprozradil, že to jde i jinak, vůbec by mě to neštvalo...
:)
som
Tak on psal spíš o generování grafiky z dat, tak daleko jsem se nikdy nedostal, takže to mne nemrzí, ale jakákoliv lokalizace karet začíná scanováním a rozřezáním scanů na jednotlivé karty a to bych rád nějak automatizoval. Bohužel asi nic na to v Affinity neexistuje.
orez
Trochu pridám do diskusie nejakú možnosť.
Ak by boli karty skenované po jednej a vždy na rovnakom mieste (stačí kartu dať ku kraju, prípadne si spraviť šablonu do skenera a prisunúť to k nej), tak napr. IrfanView vie hromadne orezávať obrázky. Takže asi by bol opruz so skenovaním, ale menší s orezávaním. Tak je možnosť vybrať si :)
skenování
Většina stolních deskových skenerů nebere úplně od kraje. A všechny běžné deskové skenery produkují něco, čemu se říká kosoúhelníkové zkreslení - čím dále po dráze osvitu, tím je zkreslení větší. Jinak řečeno, čím vzdálenější karta, tím je křivější (v rozích nedrží 90°).
Takže pokud to chcete mít opravdu dobře, je automatické rozřezání a srovnání OK, ale pak je tomu ještě třeba trochu pomoci ručně.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Nightfall Martial Law + DLC Upíři RARITA
Akt. cena: 1199 Kč
Končí za: 3 dny