Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Roztřepené štětce Citadel
Nemám nějak moc extra zkušeností s barvením figurek, tak se chci zeptat. Doteď jsem barvil se štětci Milan. Byl jsem celkem zklamaný, že špička je u nich vzácnost, kterou vidím jen po jejich zakoupení. Stačilo udělat pár tahů a mohl jsem si o ní nechat jen zdát. Případně uhladit, namočit do barvy, udělat pár tahů, uhladit, namočit do barvy.... Tak jsem si řekl, že se plácnu přes kapsu a koupím si high quality Citadel hyper super premium brushes bla bla bla. A jen jsem je namočil do vody, tak jsem byl doslova v šoku. Mají krásné špičky. Problém je, že asi tak 3 na každém štětci. Nevíte někdo, proč jsou ty kurviska tak roztřepené. Jsem fakt dost vytočený :(špatnák
Celou mou "uměleckou" kariéru s barvením miniatur používám štětce citadel a žádný takový problém nemám. Štětec se po uschnutí sice mírně roztřepí, ale při malování, tzn po namočení do barvy je vše ok.
Špatňák
Souhlasím se sappo, také používám výhradně citadel štětce a jsem s nimi velmi spokojen. Ono hodně záleží na způsobu, jakým se štětci zacházíš. Kdybych si jen dokázal vybavit adresu jednoho webu, který mi poslal TomasV, kde najdeš o barvení úplně vše.
Případně mu napiš soukromou zprávu, ale jen v kostce, co si pamatuji.
Barvy nabíráš minimum, natírá se jen špičkou štětce(pozor natírá - nebodá). Nikdy nesmíš s tím štětcem bodat, ať už tak děláš při praní o dno kelímku nebo kdykoliv jindy. Ani ho nesmíš nechat v kelímku stát. Štětec udržuješ přijatelně vlhký, aby v něm nezasychala barva, ale to asi záleží daleko spíše na konzistenci barvy. Po vyprání se štětec čistí hadříkem, ale vždy jen zlehka štětec vytíráš, nikdy ne silou. No a poslední důležitá okolnost. Po ukončení práce štětec zakápneš kapkou jaru, ale to se myslím dělá jen, když očekáváš delší nepoužívání, ale i tak vždy nasadíš ochranou folii. Zní to možná dost polopatě a lepší by byl ten návod, ale tak nějak to dělám a štětce mi vždy vydrží dlouho v dobré kondici.
Tak to mám asi smůlu,
protože přesně takto o ty štětce pečuji. Což je ale stejně zbytečné, protože roztřepené byly ihned po koupi. Když je dám do vody/barvy a pak je dlouho a jemně uhlazuji, tak se špička objeví. Ale stačí udělat 2-3 tahy a zase jsou ty špičky 3. Milan mi to nedělají, ale ty jsou zase zoufale měkké.
Takže nějaká rada na "funkční" štětce?
štětce
dobré jsou štětce da Vinci, (drahá) osvědčená klasika jsou Winsor & Newton řada 7, já momentálně požívám Kolibri Rotmarder 333 a jsem spokojen. Dávej si pozor, aby štětce byly z přírodním vlasem (označení red/gold sable nebo rotmarder).
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Vinohrad+Toskánsko
Akt. cena: 1225 Kč
Končí za: 3 dny