Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Přesný tisk
Ahoj, řeším problém s tiskem hrací plochy (konkrétně pro Space Hulk 3rd ed.) - mám scany chodeb, ale každý je jinak velký (někdo to při scanu ořezal). Chci je vytisknout tak, aby byly všechny chodby stejně široké a trochu širší než originál.Som
pokud je kazdy obrazek jiny, tak zbyva asi jedine. Natahni si to do Photoshopu, co dilek chodby to jedna vrstva a rucne kazdou vrstvu zvetsuj ci zmensuj (pomuze to mit polopruhledne) a porovnavej vzdy aktualni vrstvu s nejakou referencni. Tim dostanes balik stejnych dilku a pote uz si s tim muzes hrat jak chces. Treba i mirne zvetsit a doostrit. Pak uz ti zbyva to bud vrstvu po vrstve vytisknout, nebo to vyexportovat jako samostatne obrazky a pak to seskladat na nejaky vetsi format a tisknout az pak. Tim usetris.
Nebo je druha a rychlejsi moznost - naskenovat to znovu a poradne. Pokud to jde, tak je to ta lepsi moznost.
rbx
No skeny asi jinak neseženu (už tak sem je na netu hledal víc než týden), takže nezbývá než se pustit do té horší varianty - Photoshop :(. No zkusím něco pohledat, ale přesto bych Tě poprosil - mohl bys ten Tvůj postup trochu rozvést?
Som
No já když sem hulka dělal, a měl jsem různé zdroje doplňkových chodeb, postupoval jsem trochu jinak než rbx. Je to tím, že dělám v corelu a photoshop neznám.
Já vycházím z toho, že jeden čtverec chodeb hulka je 30x30 mm (asi - z hlavy přesně nevím). Takže si v corelu udělám čtverec 30x30 mm. Naimportuju všechny scany, posadím na ně ten čtverec a prostě je pak jenom zvětším nebo zmenším, až velikost všech polí odpovídá tomu čtverci. pak si velikostně hotové díly poskládám na tisknutelnou plochu a vytisknu.
Tangram
dobra a rychlejsi cesta. Jen ja bych to udelal v Illustratoru a rovnou na te velke plose. Ja jsem pocital s nejakyma retusema a pripadne dokreslovani tech useknutych casti, ale to je asi zbytecne. S tim ctvercem je to dobry tip.
Tangram
Ja to delam podobne jako Tangram, ale jelikož je mi bližší autocad, dělám to v něm - udělam si síť, spočítám měřítko a pak udělám tiskové výstupu podle formátu papíru.
som
Napadá mě možná ještě jednodušší řešení, pomocí známého freeware prohlížeče obrázků IrfanView, který umožňuje při tisku zadat velikost obrázku. A pokud máš na předloze nějaké přesné tvary, kterých se můžeš chytit a vhodnou velikost si spočítat, mohlo by to myslím jít celkem dobře.
Al
Díky za tip. Trochu jsem s tím laboroval a asi by to šlo, ale narazil jsem na jiný problém - jak zajistit seskládání víc dílů na jeden list...
Zatím to vypadá, že se budu muset pustit do boje s nějakým "větším" editorem, asi se skusím podívat na ten Illustrator, jak říkal rbx, nebo Photoshop ala Tangram.
I tak ale všem děkuju za všechny podněty.
som
v cemkoliv, co umi vrstvy nebo objekty. Photoshop, Illustrator, InDesign, Corel...
som
Ja len doplnim rbx, aby si hned nemusel zhanat komercne programy - Gimp, Paint.NET alebo Inkscape :)
Gimp
Na Gimp bacha! Málem jsem kvůli němu roztřískal klávesnici...a to jsem rozenej kliďas:-)
Gimp
Gimp je na domácí použití v pohodě, pokud ale nejsi zvyklej pracovat v Photoshopu. Pak asi ovládání Gimpu nepřiroste k srdci.
free grafické programy
Gimp jsem taky nezvládl. Zato Inkscape mi přišel docela intuitivní a má některé dobré funkce. S Paint.Netem dokupy a dá se zvládnout hodně práce.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Krotitelé kobek: Druhá edice CZ
Akt. cena: 790 Kč
Končí za: 3 dny