Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Neskúšal. A ani nemienim, nakoľko som už raz laminovačku rozoberal, keď namotala fóliu na valec :D
Ale mám priamo fólie malého rozmeru, kde by sa karty dali laminovat krásne. V prípade menších kariet sa dá spraviť orez na formatovacej rezačke. Mám otestované na pnp hre a super.
Nezkousel, ale podle me to nema smysl. Laminovaci folie ma uvnitr teplem aktivovane lepidlo, coz v klasickem obalu samozrejme neni. Takze se domnivam, ze by jej pri pruchodu laminovackou maximalne “vyzehlila”, ale k nejakemu zataveni nedojde. A pokud by teplota byla dostatecna k tomu, aby mohlo dojit k taveni folie, tak se nejspis roztrha a namota na valec jak pise Curuj.
Pokud chceš aby ta karta byla “nesmrtelná” - odolná vůči polití, roztržení nebo ohnutí, tak doporučím kartu dostat do digitální podoby a nechat ji vytisknout na Xerox Never Tear papír
Myslím si, že karty jsou papír, a laminovačka je hlavně na papír, tak v čem je problém?
Asi mám štěstí, ale mám laminovačku z Lídlu za 200 peněz, nakoupil jsem si folie na karty a nikdy se mi nestalo, že bych zatavil folii v laminovačce.
Dokonce často posílám karty laminovačkou vícekrát, aby se pořádně zatavily.
Takže laminování karet/papíru mohu jen doporučit.
Fakt si někdo ničí original karty ze hry zastavením do plastu? :O
U domaděl karet chápu, ale tam není co řešit.
@Bandy75 ten dotaz je na projetí obalenych karet (jako obal na karty ne fólie velikosti karty) laminovackou… to je blbost. Laminovat karty v laminovací folii asi jde. I když některé laminovacce vadí tlustý papír.
Laminovala jsem nějaké věci a není mi to moc příjemné do ruky, tak v tom nevidím úplně smysl.
@peca007 samozřejmě laminuji různé PNP rozšíření ve foliích pro laminaci.
Popravdě, nikdy by mě nenapadlo strkat do laminovačky originál karty.
Natož obaly na karty, které pro laminaci nejsou určené ;-)
Zdravím,
Nemám s laminováním žádné zkušenosti, ale chtěl bych si koupit laminovačku+řezačku, abych si mohl zalaminovat počeštěné, vytištěné karty na tvrdém papíru, případně nějaké hráčské desky.
Máte nějaký tip na laminovačku + jsou potřeba nějaké speciální fólie nebo to stačí zalaminovat do velké a pak jen oříznout?
@Infidus ja mam pakovou rezacku a vsechno jde paradne vyriznout z jedne folie. Jeste doporucim zaoblovac rohu
Takže třeba tohle je v pohodě?
https://www.alza.cz/olympia-a-240-combo-d5250239.htm?o=5
@Infidus já mám tuhle https://m.alza.cz/aveli-lever-310-d5816354.htm?gclid=Cj0KCQjw29CRBhCUARIsAOboZbIBhRnXMHSP3RGIeP2txIPIcykddw_zmtN7egk8UpyNY_KdApYKrJ8aAoMcEALw_wcB&kampan=adw4_kancelarske-potreby_pla_all_obecna-css_ostatni_m_1003706___AVL200a11_412760536026_~91774652798~
Protože s pojizdnou jsem mel jen trápení.
@Bandy75 - já jsem si neuvědomil, (mozek to nechtěl vzít jako real), že @foxthetox psal o kartě v obalu (zjevně tedy obyč obalu na karty :) ). Tak to bych do laminovačky nezkoušel, aby se to nezapeklo do té laminovačky a nebylo po laminovačce. Laminace PnP karet to je pohoda, tomu rozumím, ale to nějak z todo dotazu a předchozích příspěvků nevyplývalo…
@Infidus - Hele, bacha na to plošné laminování a následné rozřezání. Ona se potom ta karta má tendenci časem “rozlepit”. Tedy, že se časem ten papír mechanicky naruší a rozpadne se uvnitř, mezi těmi plastovými stěnami vytvořenými laminací. Proto se běžně nechává kolem zalaminované “karty” ten nehezký plastový okraj, který je spečený k sobě a drží pohromadě.
Já osobně. když už, tak prostě jenom tisk na “čtvrtku” a potom do běžného obalu (bez laminace). To IMHO úplně stačí.
A jak dosáhnu toho, že ten okraj zůstane spečený, když vytisknu několik karet na A4 a pak to řežu? To je spečené jen na okrajích toho papíru, ne?
asi tak ;-)
@Bandy75 pravda! Rovněž lze třeba nechat větší okraje. Ale taky dost záleží na poloměru toho zaoblovače. Na to už si musí každý přijít sám. ;-)
Všem díky za tipy
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Prodám Euthia Torment of Resurrection CZ KS verze
Akt. cena: 3800 Kč
Končí za: 22 hodin