Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Jakou laminovačku + nezaložit nové fórum
Hodlám si pořídit laminovačku a tak jsem se chtěl zeptat jestli má někdo zkušenosti jaká je šunt a jaká je dobrá. Samozřejmě tím teď nemyslím profi nad 10000,-.To Kren
Ahoj, já jsem si laminovačku půjčil od babičky a je to ETA, má dva dráty a jsem spokojen.Myslím, že cena je do 500-700,-
Četl jsem tu, že lidi jeden drát dají pryč ale to nedělám.Já si pak obal zaříznu nožem a není nic poznat.Ale asi budou lepší, kdyby jsi na nějakou takovou narazil, dej sem pak link..:D Díky..
To SSZGSA
Já myslím, že Kren měl na mysli laminovačku a ne svařovačku na folie... Jinak taky by mě zajímala doporučení :-)
laminovacka
Ja jsem koupil v Lidlu za 500,- uplne obycejnou a jsem s ni spokojeny.
mě by ještě zajímalo
jaké jsou náklady na to laminování. Ta fólie do které se to laminuje, kolik stojí? Já si teď pořídil velmi levně svařovačku fólií (v e-bazaru za 260 i s poštovným). A pokusím se s ní obalovat karty ať už samotné jen pro ochranu a taky karty s překlady aby držely pospolu. Momentálně se dají velmi levno sehnat obyčejné economy obaly (otázka na jak dlouho). Nechtěl by tu třeba někdo hodit obrázky, jak taková zalaminovaná karta vůbec vypadá? A někdo ze zkušenějších diskutovat výhody a nevýhody a jak už jsem naznačil hlavně nákladovost těchto dvou možností obalování karet, tedy laminování a zatavování obalů svařovačkou fólií.
Založení nového fóra
Rád vám ho založím, když mi řeknete, jak se má jmenovat a jaký má mít popisek :-)
Jinak k tématu. Mám doma laminovačku HeatSeal H312, laminuje skoro sama, jen ten proces kartu permanentně "zničí", nejde už nikdy vrátit do původního stavu. A taky jsou pak trochu větší i širší (takže zalaminovat karty k Arkhamu a rozšířením znamená mít z nich pak půlmetrový balíček ;-).
to Zeus a spol
1.) Myslel jsem laminovačku. Ne svařovačku na pytlíky. Osobně zapytlíkované karty nemám rád (většina tomu říká obaly - já tomu hanlivě říkám pytlíky :)), kdyby se mi karty totálně zničily, tak si raději koupím novou hru než míchat a hrát se zapytlíkovanýma kartama. Připadá mi to podobné jako bych se měl líbat přes desinfekční roušku :). Co se týče toho zalaminování, tak nelaminuju originál karty, ale mnou vytištěné a přeložené kopie.
2.) Co se týče toho fóra, tak bych to nazval kutilský koutek, nebo herní kutilské fórum. Aspoň by se odlišilo fórum, kde se mluví o hraní her od fóra, kde jsou různé rady a návody k výrobě. Nehledě na to, že když chci najít nějakou radu, tak bych to nemusel lovit někde mezi diskusemi o hraní.
Takže by byla ta fóra už docela pěkně oddělena:
- Spoluhráči
- Připomínky
- Překlady
- Hraní
- Kutění
Oprava
Jsem to ale popleta!:D
Laminovačku mám doma taky a koupil jsem ji v akci za 500,- Chtěl jsem takhle dát do kupy všechny karty ale pak jsem si to rozmyslel.Jak tu psal Zeus, karta se "zničí" a hlavně se obal rychle asnadno poškrábe.Ale mám folie 80 tak je to možná tím.
Jedíné co jsem musel vyřešit, bylo, že se mi nabalil jednou kus folie na valce a nemhl jsem to vyndat.Takže celé rozebrání ale dnes už v pohodě.
kren
Tak jo, to je jiná, když máš prostředky na vysokokvalitní tisk na kvalitní papír + zalaminování a karty vypadají jak originál. Ale já mám doma obyčejnou tiskárnu a nemůžu si dovolit koupit drahou hru a pak ještě drahý tisk karet a drahé laminování. Takže to řeším tak, že tisknu karty (ale jen předek) a vložím je spolu s originální kartou do obalu. Tak jsem to zatím dělal u War of the Ring a obaly jsem použil ty menší, pevnější a taky dražší, jenže teď už nejdou sehnat. Proto jsem si koupil svářečku abych mohl obaly zmenšovat na míru karet.
ad Beholder
To zas já nepsal, že bych chtěl někoho shazovat, takže jestli jsi to tak pochopil, tak promiň :). Já to psal jenom jako můj osobní názor. Samozřejmě, že bych raději originály a proto, pokud to jde raději počkám na české vydání hry. A pokud to hold nejde, tak mám tendenci spíš si herní materiál v češtině vyrobit, než upravovat cizojazyčný - přelepky nemám stejně rád jako obaly. Navíc přelepkama se originál karty zničí a to kvůli eventelnímu pozdějšímu znovuskenování nechci.
kren
ale ne to já se zas něják neurazil :). Jen vím, že v tomhle děláš (skenování karet, úprava v grafice, vysokokvalitní tisk atd.) a je to pro tebe jednodušší. Pro "obyčejného" člověka je podle mě lepší (levnější) alternativa přelepek a zatavování obalů svářečkou. Ale jak říkám, to je zas můj názor, proto jsem se taky ptal na náklady, výhody a nevýhody obou možností apod.
A jinak přelepky samozřejmě nelepím na karty, jen je vkládám do obalu spolu s originální kartou.
laminovačku
Já mam laminovačku z makra za cca 600,-, už si přesně nepamatuju. Originál karty nelaminuju, laminuju kopie - tisknu si je doma na ingoustovce. Obal na jednu karticku stoji cca 50 haléřu. I když náklady nejsou úplně malé, stojí mi za to mít karty takhle udělané do češtiny - descent je úplně luxusní :).
Karty jsou pak skoro nezničitelné, pokud ji člověk nezlomí.
Beholder
Jelikož sem ted zakoupil Descent,planuju stejný spusob jako ty.To jest vkládání vytisklého předku k originální kartě,tak by mě docela tvé skušenosti s tou svařovačkou pytlíku zajímali.
Nevím co zakoupit jestli laminovačku nebo svařovačku
různé rozměry
já nakupoval tady: http://www.em-design.cz/shop/c-9_27/-laminace--laminovaci-folie.html
různé rozměry a celkem dobré ceny.
kosibratr
No já zatím o zkušenostech nemůžu mluvit, teprve včera mi přišla a jen jsem zkoušel pár karet. Ale Siaron by ti mohl určitě vyprávět :). Chystám se tak teďka dělat Warrior Knights. Každopádně bude to chtít trochu cviku, vzhled nebude úplně dokonalý, tak jako u původního obalu, možná to bude chtít i trochu zastřihávání. Jak jsem to zkoušel, tak se pár karet celkem povedlo, rozhodně nemůžu souhlasit s tím, že tímto způsobem vyrábím pytlíky :), ale obaly na karty na míru ( s tím, že jak říkám, vzhled není úplně perfektní). Osobně jsem zvědav jak mi to půjde, kolik obalů pokazím :) a jak to bude ve finále vypadat :)
rada
kdyz uz to zalaminujete, nechavate tam presahy, nebo to oriznete presne na format karty? Delal jsem takto zatim jen velke karty rytiru u Camelotu a drzi to i bez presahu, jde jen o to, jak dlouho, protoze zase tak casto, abych si byl na stopro jisty, to nehaju. A presahy se mi nelibi.:-(
to rbx
Bez přesahů se to časem stoprocentně začne loupat a odchlipovat. Okraje musí být takové, že je laminovací folie spečená k sobě. Jak je to jen napečené na vrstvě papíru, tak to nedrží.
to rbx
Určite s přesahy - pokud budeš používát na karty origo laminovací kapsy - http://www.laminovacky.cz - tady mají různé velikosti - tak mají zaoblené rohy.
Pokud budeš kapsy stříhat - pak zakulacuj rohy, ty drzí lépe.
tomas
Jj, to ja vim, mam jak ruzne tloustky, tak ruzne formaty, s tim nemam problem. Spis mi slo o to, jestli to vydrzi pouze zapecene na papire, aniz by to jistil speceny okraj. Ale vidim, ze se bez okraje neobejdu, coz se mi nelibi :-( tzn. Ze musim uz tisk karet mit na takove urovni, abych lamino nepotreboval.
to rbx
To je trochu problém - potřebuješ dostatečně tuhý papír (ale zase ještě musí projít tiskárnou) a pak tisk u kterého se nebudeš bát že se rozmaže.
tuhý papír do tiskárny
Já mám A3+ foto tiskárnu EPSON STYLUS PHOTO R1900, která umožňuje, kromě normálního založení papíru i založení papíru zezadu rovně - což se používá právě pro vysokogramážové tvrdší papíry. Kromě toho umí tisknout zezadu i z role photopapíru, což se zase používá pro tisk dlouhých panoramatických fotek. Tiskárna nebyla ani tak drahá. Stála něco kolem 13000,-. Je z ní velice kvalitní fototisk - podle testů je to jedna z nejkvalitnějších amatérsky přístupných A3 fototiskáren. Jediné mínus je, že má 8 inkoustů a já používám jen originály od Epsonů a tak mne jedna kompletní náplň přijde asi na 2000,- a to nepočítám výdaje za fotopapíry. Za tisk už jsem utratil spolu se ženou (manželka fotí) za rok a půl používání mnohem víc jak stála tiskárna :).
Celé to píšu proto, že určitě existují i jiné menší foto tiskárny, kde lze založit papír tak aby projížděl vodorovně a neohýbal se. U méně kvalitního a levnějšího tisku, tedy u laserovek je to větší problém - tam se ty papíry myslím vždycky točí přes ty zapékací válce a co já mám zkušenosti, tak u tvrdších papírů kolikrát není toner dostatečně zapečený a rozmazává se.
Ad Ondra - právě takovéhle diskuze by mohly být v tom kutilském fóru !!!
kren + tomasV
MNo, panove, ale me nejde o tisk :-) Tisk mam kvalitni (tez Epson, tez originalni naplne), takze to neresim. Me slo jen a jen o laminaci a nechavani okraju. Rad bych to mel bez okraju, ale pak to znamena, ze to bude drzet jen a jen lepidlem co ej na folii. Takze se asi driv nebo pozdeji zacnou odlepovat okraje.
Mimochodem pokud neco vytisknete na vysokogramazovy papir a jeste treba slepite dva k sobe, jako jsem to udelal ja, tak to laminatorem sice projde, ale tu tlustou vrstvu papiru to neprohreje natolik, aby se folie k papiru prilepila. Musel jsem to projizdet asi na 10x a stejne se o to bojim, ze to drzi na cestne slovo. To jen tak moje zkusenost. Priste uz budu tisknout na malogramazovy oboustranny papir a zalaminuju to silnou 120 mikronovou folii. A bohuzel i s okrajema.:-(
to rbx
Já osobně mám zatím s laminováním bez okrajů dobré zkušenosti.Pokud zalaminuju jen jednostrannou kartu a oříznu ji na míru,tak to drží, i když třeba budu něco jiného říkat za rok nebo dva,ale zatím s tím nemám problém. Horší už je to s oboustrannými kartami, vyráběl jsem tak karty k Proroctví - nejdříve jsem nařezal všechny ruby a líce zvlášť, jednotlivé karty jsem trošku slepil k sobě - stačilo jen v jednom místě,tak aby se při umis´tování do laminovací fólie neposouvaly a ty jsem pak zalaminoval. ořezával jsem je pak ale s okraji, asi 2mm,tak aby folie držela u sebe.Byla to docela makačka,ale s výsledkem jsem naprosto spokojený
to Loseflos
V tom případě nechápu proč netiskneš oboustraně ???
to kren
Odpověď na tvoji otázku je jednoduchá,nemám ty možnosti a hlavně zkušenosti, aby mi ten soutisk seděl.
ad soutisk
No u fototiskárny to většinou nebývá problém. Problém je to u běžných laserovek, ale i tam se to dá, když není rub nebo líc udělaný graficky až do okrajů a pak ten posun zas až tak nevadí.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Battletech introductory box set-rozšíření.
Akt. cena: 4500 Kč
Končí za: 2 dny