Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Uprising: Curse of The Last Emperor / Titans of The First Age
Ahoj, zajímavá 4X gamesa na Gamefoundu a kupodivu jsem tady k ní nenašel žádnou rozsáhlou diskusi. Reprint původního vydání včetně nového rozšíření. Co na to říkáte? Máte doma někdo původní print?
Za mě je zde lákavé
1) asymetrie klanů / hrdinů, budování armády a vylepšování hrdinů ať už pomocí plnění questů nebo nákupu předmětů,
2) modulární mapa,
3) engine building vlastního klanu prostřednictvím stavby pevností,
4) Dvě AI frakce proti hráčům i proti sobě samým (jakože cože :) ),
5) Dicerolling (s možností ovlivnění výsledků hodů/přetočení kostek) - což někomu může vyhovovat a někomu nikoliv,
6) vypadá to svižně jak v boji, tak v tom, že se na ploše stále něco děje s každým otočeným mapovým kouskem / odehraným kolem (celkem čtyři kola, každé má vylosovaný svůj scénář)…
Negativ moc nevidím, snad kromě
1) VAT + shipping, herně pak možná
2) delší herní doba,
3) pouze dva hrdinové na klan (celkem 8 hrdinů)
https://gamefound.com/projects/nemesisgames/uprising-titans-of-the-first-age?ref=homepage-featured_4#/section/gameplay-6597
Jenda z F-M city
Já jsem hrál jen na Tabletop Simulatoru a pro vyzkoušení doporučuji. Je to jeden z nejlepších modů, co jsem kdy zkoušel, plně automatizovaný, klávesové zkratky, atd.
V původní hře asymetrie klanů není tak výrazná a možnost ovlivnit kostky taky moc není. Hrál jsem sám, pokud bys měl s kým hrát, může to být jiné, ale přišlo mi to dost pracné. Je potřeba to dobře rozjet, člověk je vlastně pořád kousek od prohry. Škálování je prý trochu mimo, ve 4 hráčích je to prý jednodušší než ve dvou. V plném počtu to pak může být i docela dlouhé, člověk ostatním může pomáhat jen velmi nepřímo.
Hra jako taková je fakt krásná (dle fotek), ale cenově je to teď už docela vysoko - podobně jako u Euthie jim v první kampani dost nestačily finance, tak se myslím trochu hojí. Základní otázka tedy je, pokud chce člověk komplikovaný koop, proč toto a ne třeba Spirit Island.
K těm tvým poznámkám - engine building jsou spíše ty questy/předměty, pevnosti člověk staví hlavně kvůli těžbě zdrojů, co potřebuje na jednotky, to se modlíš, aby potřebné suroviny byly na blízkých hexech.
Ty AI frakce spolu sice dokáží bojovat, ale není to tak časté - jedná totiž útočí z prostředku mapy a druhá z okraje. Zmanipulat jejich AI, aby se potkali na jednom hexu, je ale možné a rozhodně to povzdbudí.
Já mám backnuto, když tak se můžeme domluvit, kdyby se chtěl někdo přidat.
Kamarád má už z KS a měl jsem to možnost u něj hrát. Přišlo mi to jako jedna z nejlepších kooperativek co jsme hrál. Každý klan se hrál trochu jinak, musíte kooperovat nepřímo, každý klan hraje za sebe. Potřebujete obě AI frakce poštvávat proti sobě a jen dorážet co z nich zbylo.
Tomovo herní okénko - najděte si na FB
Zatim jsem backnul base game za 94 €. Rozsireni jsou obe zajimava. Zejmena to nove prinasi dva uplne jine "klany" a predevsim zoldaky… ale nejak nejsem presvedceny, ze to za tech 56 € stoji. Cela hra by pak vysla na cca 200 € s shippingem a VAT. To uz mi prijde az moc za nijak obsahle rozsireni a dve nove mechaniky - aether a banes. @tomasV Kdyz uz mas s gamesou zkusenosti - prineslo by nektere z rozsireni opravdu plus pro gameplay nebo base bohate staci?
Jenda z F-M city
Ahoj,
Já hrál jen základní hru, takže na to neumím moc odpovědět. Co jsme si prohlíželi tam v první rozšíření byly další 4 národy a pak tam má být nějaká kampaň.
Nevím jestli se ke kamarádovi dostanu abych to odzkoušel před PM.
Tomáš
Tomovo herní okénko - najděte si na FB
Gloomhaven: Lví chřtán
Akt. cena: 1149 Kč
Končí za: 6 dnů