Primal: The Awakening
Dnes večer (21:00 CET) startuje kampaň. Systém vylepšování zbraní a předmětů vypadá zajímavě. Kombení karet do sekvencí také. Možná zbytečně moc figurek, ale je to KS, takže klasika.KS
normalne podporuji kampane na druhe vydani nebo rozsireni, ale tady zrejme udelam vyjimku a pujdu rovnou do prvni kampane. Vypada, ze by to mohl byt takovy odlehceny Kingdom Death: Monster. Zaroven to ve me vyvolava dojem, ze by to mohlo byt jako Dark Souls (video hra), tj. epicke souboje s monstry. Predlohu Monster Hunter jsem nehral.
.
Je tam early bird na prvních 24 hodin. Ale jen na all-in. Figurky vypadají velmi dobře, jinak jsem to zatím moc nezkoumal, na to je čas. Zatím jsem to backnul.
:)
Práskl jsem tam all-in kvůli slevě, v základu jsou 4 lovci, 12 monster a jedno velké 1, odemčou se další v sg, v tom all-inu jsou navíc 2 lovci a 6 monster. Hádám za 100 dolarů a poštovné navíc vs retail kdyby ty 4 expanze stály cca. 4.000 Kč tak se dá asi bez toho obejít, nic ks exclusive tam není. Základem hry je gazilion karet, ty figurky jsou tam kvůli plánku s 5 políčky. Poštovné bych počítal tak 1000 Kč.
Cena
Cena mě dost odrazuje, přeci jen ty figurky tam mají podobnou funkci jako v AR hrách, né-li menší. Zatím zvažuji, jestli ano nebo ne. Maximálně ale budu brát jen Core, na All-in už nemám prostředky (bral jsem All-in u ISS).
--------------------------------------------------
No Game - No Life
Pledge
Před začátkem jsem měl v plánu jít do all-in. Zatím jsem tam kvůli tomu EB jako all-in, ale to co nabízí, mě zatím nepřesvědčilo za to dát 240€, takže uvidím jestli tam přidají něco co mě přesvědčí.
Škoda že nemají možnost vzít hru bez miniatur monster třeba o 80€ levněji to bych neváhal. Ale přijdou mi tu ty miniatury zbytečný, když ve výsledku se s monstry jen otáčí dokola (i když chápu že na KS jsou miniatury skoro až nutný).
kubijo
Nejzbytečnější miniatury mi snad příšly v Divinity Original Sin the Board Game. Protože je ale nutili koupit, šel jsem od toho.
Primal nebackuji, čekám Oathsworn, kde je taky boj s bosem a je o dost příběhovější...
oathsworn
koukám, že Oathsworn bude nejdřív na vánoce :D - zažil jste někdo KS, terej by přišel včas?
KS včas
Já jo, Tudor před 2 lety přišel naprosto bez problémů.
G4nd4lf
Musím říct, že jo, měl jsem projekt naprosto na čas - X-ODUS. Paradoxně to dělalo malé studio jako svojí prvotinu.
Dodání věcí z KS do půl roku po termínu bych bral jako standard, resp. bohužel trochu normální věc /vždyť se stačí podívat, o kolik oproti plánům se často zpozdí běžný klasický retail/ a naprosto v pohodě.
Věc jiná, jak autoři o projektu informují, pokud vidíš, že na hře makají a projekt postupuje, tak to člověk snese - bereš, že hru vyvíjí a testují a raději mít odladěnou věc, než čekat na verzi 1.5, aby se to dalo hrát.
Jsou ale tací *kouká na Grimlord Games*, kterí absolutně neinformují, update dají nicneříkající jednou za 3 měsíce a jsou rok a půl po termínu a konec absolutně v nedohlednu a kterým backeři nestojí ani za odpověď. A paradoxně, pořád se najde v komentech nebo FB skupině nějaký vořežprut, kterému tohle jednání přijde v pohodě a má tendenci je ještě omlouvat...
...
Mam rad boje s bossama, propracovany AI system a tak, ale tohle mi prijde hodne suchoparne a zdlouhave a vypada to, ze bez jakehokoliv pribehu. Tohle je za tyhle penize pass (300 dolaru plus posta). Tesim se na Oathsworn (kde je mapa a nejaky pohyb a vymysleni strategii) a pokud jste ho propasli a tady vam chybi pribeh, doporucuji kouknout na Sankokushin, ktery vypada alespon podle dosavadnich informaci bombasticky a na ks bude v 1. kvartalu
...
vůbec mě to neoslovilo... nechápu ten hype okolo ( 1,1 mega prvý den)... Oathsworn mě teda láká mnohem více a jsem rád ,že ho mám backnutý
překomplikované
Pomineme-li, že cena je docela vysoká, tak se zdá, že to s komplikovaností systému přehnali. Působí to těžkopádně a bude složité na nic nezapomenout. Když už srovnáváme s Oathswornem, tak tam je vidět, že si byli vědomi, aby hráče nezahltili věcmi, co musí držet v hlavě. Soubojový systém tak byl poupraven, aby se karty v kombu neposouvali na konci kola, ale jen hraním dalších karet.
Navíc tento typ hry, kdy jsou jednoduché karty, ale složité interakce vede k problému alfa hráče, jelikož není těžké nahlédnout, co daný hráč může spustit za efekty.
Oathsworn (a např. Spirit Island) jde opačnou cestou - složité karty, ale "jednoduché" interakce. Zde je těžké si představit, co jednotlivé postavy dovedou, ale dá se jednoduše formulovat požadavek, co má hráč zkusit udělat a ten už si to musí vymyslet sám.
:)
Je to drahá sranda, primárně je to karetka, v základu 1200 karet+se tam další nějaká stovka může odemknout. Základ s poštovným min. 4500 Kč. Tolik za to nedám, i kdyby se toho tam odemkla tuna. Jsem zvědavý na čitelnost těch karet, font vypadá hodně malý.
Primal
Mě to až tak překomplikovaný nepřijde. Ale čím víc nad tím přemýšlím tím víc se kloním ke zrušení pledge (ta cena mě prostě hrozně odrazuje). I když jsem zároveň přemýšlel nad tím, že bych do toho šel a pak prodal miniatury monster, že by se třeba nějaký peníze vrátily i když nějak nevím jaká je po miniaturách poptávka jestli by o to někdo zájem měl :D
Zvažuju objednat retailers pledge, je tu někdo, koho by hra zajímala?
Já
Archmage
Akt. cena: 550 Kč
Končí za: 6 dnů