PM

Heroes of Normandie - Big Red One Edition

https://www.kickstarter.com/projects/hon-br1/heroes-of-normandie-big-red-one-edition

Druhá verze hry Heroes of Normandie. I když zatím nevidím žádný výrazný rozdíl mezi původní a novou hrou. Jediný rozdíl je zmenšený set karet, údajně proto aby ta hra pomocí karet byla jednodušší a přehlednější. Ale ty karty šlo koupit už dříve samostatně, takže pro toho kdo má původní verzi nějak nevidím důvod proč kupovat tuhle. Ale třeba to v kampani ještě nějak vysvětlí.
9.3.2021 18:56:58

:)
Rozdíl je hlavně v tom, že devil pig je firma o jednom člověku, která je jednou nohou už asi rok/dva na pokraji bankrotu. Vůbec bych se nedivil, kdyby z výtěžku toho KS zatáhla jiné dluhy a hru ve finále poslala do výroby z peněz získaných z následujícího projektu. Prostě letadlo. Situaci okolo pre-orderu expanze k heroes of black reach jsem přestal sledovat, když to mělo přes rok zpoždění, prostě vybrali prachy a nic se nedělo a nikdo se neměl k tomu se vyjádřit, a koukám že doručují. Na fóru devil-pig odepisuje fanoušek, který to dělá z nadšení, pan majitel se raději k ničemu nevyjadřoval. Prostě kapela hrála o sto šest, dirigent a harmonikář dělali co mohli. Slibovaný základní box k heroes of black reach je nějaký rok v nedohlednu. Takže pokud chcete poslat prachy předem teamu o jednom člověku s možnými dluhy tak prosím. Pokud si vybavuji jedno sto let staré vyjádření správně tak letos by se měli dostat z problémů, nezávazně jsem si ze stylizace toho příspěvku dovodil, že si vzali úvěr, aby přežili. Byla to situace, kdy měli vyrobenou tunu her, ale palety ležely v přístavu ve Francii a devil pig neměl na poplatky a na eshopu měli warbonds=vpodstatě sbírku. Tak si to pamatuji, kdyžtak mně někdo opravte. Pokud to má někdo v úmyslu backnout tak mnoho zdaru.

9.3.2021 19:32:08 | Upraveno autorem (porovnej)

PM

Spolehlivost
První Heroes of Normandie jsem koupil tady v ČR, přes KS jsem pak od nich vzal Heroes of Stalingrad a potom ještě v posledním KS upgrade karet na verzi 2.0. Vše dorazilo, samozřejmě zpoždění má snad každý KS projekt, s tím už tak nějak počítám automaticky, ale dorazilo vše co jsem od nich backnul, takže z tohoto pohledu bych problém se spolehlivostí neviděl. U Black reach netuším to šlo mimo mě, ale u té WWII řady jsem problém neviděl, zkrátka z těch předchozích zkušeností bych byl spíš nakloněn věřit tomu že tu hru dodají.

9.3.2021 20:44:29

SG
Inak tie SG budú dosť silné, pretože pledge 2 (krabica, promo + all SG) stojí 65€ a oproti pledge 1 za 35€, kde je len krabica a promo, čiže žiadne SG je ten rozdiel teda veľký.

Takže asi bude sakra záležať na SG, a hlavne koľko a čo konkrétne sa odomkne.

Samozrejme problémy Devil Pig v rámci ich finančnej politiky, sú ale značne dlho známe. Svojho času boli aj na dne a v stave, mission impossible, ale nejakým zázrakom fungujú, detaily mi známe nie sú.

9.3.2021 21:17:18

icebear
Skutečně je to zázrak, že se jim podařilo odrazit se ode dna. Pomohla k tomu KS kampaň, kde vlastně žebrali o finanční podporu formou předražených produktů. Vlastně spíš udělali rukojmí z pre-orderů, které si lidi zaplatili dopředu. A začli "vyhrožovat", že potřebujou vybrat určitý obnos, aby mohli tyto pre-ordery vůbec dokončit a poslat do tiskárny. I to se prodloužilo asi o půl roku oproti původnímu plánu.

11.3.2021 09:41:11

icebear
Zázrak bych v tom nehledal, propustil všechny lidi a protože měl na eshopu tisíce kusů všeho možného a nemožného, KS v běhu, bůhví co má třeba v licenční smlouvě s GW, jestli neměli už další provozní uvěr, kde ručil bůhví čím, tak si vzal další úvěr, aby doručili stalingrad, proto tam psal že do tuším 2021 to bude těžké=moje spekulace je taková, protože splátky. Jaká je situace teď nikdo neví, žádné oslavné prohlášení, že je z nejhoršího venku se nekonalo. Co jsem zkouknul tak ta hra vypadá, že má vylepšenou grafiku, revoluce se konat nebude, na to nemá lidi.

11.3.2021 17:54:55

icebear
x

11.3.2021 17:55:01 | Upraveno autorem (porovnej)

PM

Solo mode
Tak byl právě odemknutý jako add on Solo mod. Upřímně řečeno si nedovedu představit jak zrovna u téhle hry bude fungovat, navíc to tam bylo přihozené jako SG až během kampaně, když autor chtěl kampaň nakopnout (sice tvrdí že už o tom přemýšlel delší dobu, ale nějak si tím nejsem jistý), takže tam nejsou ani nějaké podrobnosti jak by měl fungovat...

25.3.2021 09:47:13

Já to podpořím
Jak už padlo, revoluce se určitě nekoná, ale měla by se vůbec konat? Ten systém je dobrý takový jaký je a když člověk chce něco jiného, tak je milion jiných her. Za mě zjednodušení balíčku, abych nemusel karty třídit před hrou je fajn. Přesunutí letadel z karet na ty option tily jsem si vyzkoušel v rámci Black Reach a docela se mi líbí. Celkově pro mě HoN byl vždycky takový jednoduchý pohodový systém, který vyrábí slušný příběh alá americké akční filmy :-).

Já jsem kdysi měl první edici, pak jsem ji prodal, ale teď jak začínám hrát s dětma (5 a 7), tak se k tomu rád vrátím.

U sólo módu jsem zvědavý. Já ho sice vlastně nepotřebuji, ale v kampani bych ho nebral, určitě se bude dát doplnit někdy později v Pledge manager. O jeho proveditelnost bych úplně strach neměl. Sólo módy mají i složitější hry, už jsem hrál i blokovky se sólo módem, CDG hry a nějak to fungovalo.

A samozřejmě je to trochu ruleta, takže jsem s těmi 65 Eury pro jistotu předem rozloučil :-).

30.3.2021 09:00:45

kamixx
Jedinou skutečnou změnu vidím v tom, že na pár karet přidali sekundární efekty. Jinak jako majitel první edice jsem karty zredukoval podle nové edice a mám v plánu je doplnit pár přelepkama s těmi efekty. Letecké a ostatní off map jednotky jako dělostřelectvo apod. vyřeším tak, že jejich kartu budu mít permanentně vyloženou na stole a bude zastávat ten stejný účel jako žeton. Takže ve výsledku opravdu žádná extra revoluce :)

30.3.2021 11:23:27

Havelock

jj, naprosto souhlasím a kdybych měl starou edici, tak si buď vezmu ten nejmenší pledge a nebo nic...

Takhle jsem si řekl, že je podpořím, ale beru ten standardní pledge, bez rozšíření a nějaké add-ony buď později a nebo v retailu.

30.3.2021 15:15:04

Teď koukám že tam je i Solo mod, byl i u předchozí verze. Zajímalo by mě jaké to je.

30.3.2021 22:53:58

Vybíráme z Bazaru

Nemesis - Medic character
Nemesis - Medic character
Akt. cena: 1100 Kč
Končí za: 13 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas