Atlas Lost
Hra inspirovaná Sid Meier's Civilization, Terraforming Mars a Beyond the Sun. Jedná se o tech tree civku z post-apo světa, kde se jednotliví hrácí snaží získat největší moc a kontrolu nad technologiemi, které zbyly po konci světa. Za mě to vypadá skvěle a pokud bychom se sešli 3, tak se dá dost ušetřit na poštovném
Complete pledge, tedy hra + rozšíření vychází na 88 USD + 17 USD poštovné + VAT, což vychází nějakých 123,5 USD.
Group pledge pro 3 je 241 + 31 poštovné, což na jednoho vyjde na 107,5 USD. což jsou úspora skoro 400,- na osobu.
https://www.kickstarter.com/projects/tacticalgames/rise-of-the-new-sovereigns-project-atlaslost/description
@Infidus Mně to přišlo taky zajímavé, ale pak jsem projel pravidla a karty a přišlo mi to dost suché. V zásadě je to o získávaní zdrojů (2 druhy) a jejich přeměně na vítězné body - to je samozřejmě v abstraktní rovině většina her, ale tady je to v zásadě ta hra. První dvě úrovně technologií jsou o získávání zdrojů nebo žetonů, poslední o jejich přeměně na body. Těch 5 stromů má každý sice trochu různé mechaniky, ale výsledný efekt je stejný - zdroje (žetony)→body.
Věda je o slevě na technologie a efektivnějším využíváním technologií.
Ekonomie o masivním získávání zdrojů (hráč si k sobě přidává žetony, které k tomu příspívají), často získávají všichni hráči a pak výměna za body.
Náboženství je umisťování panáčků k protihráčům, kde se snažíte získat většinu a podle toho získáváte víc zdrojů, pak body.
V kultuře soupeříte s ostaními o umisťování žetonů na technologie (podobné jako ekonomie, kde se ale nesoupeří), z toho pak body.
A armáda je o získávání vojenské síly, která se pak používá na kradení bodů či postupu u ostatních hráčů - není proti tomu žádná obrana.
Karty jsou příslušné každému technologickému stromu, vždy pracují s příslunou mechanikou.
Fakt mě to nepřesvědčilo - z Marsu tam v zásadě nic nevidím, Civilizace také nic, nejpodobnější je to Beoynd the Sun - ta hra je ale mnohem dynamičtější a interaktivnější (díky mapě s planetami, výběru nových tehnologií), technologie mi přijdou mnohem zajímavější.
@UmmA zkouknul jsem další dvě videa o té hře, včetně how to play a musím říct, že mě to nadchlo ještě víc. Vůbec to na mě nepůsobí tak, jak ty popisuješ. Možná se spalim, ale já do toho jdu určitě
manžel už backnul, je nadšený, tak uvidíme
@Ella Tak kdybychom našli ještě jednoho, tak můžeme do toho Group pledge, jak jsem psal, dá se na tom ušetřit několik stovek
@Infidus No poslechl jsem si ty videa a přijde mi, že to mému dojmu neodporuje. Neříkám, že ta hra je špatná nebo že nefunguje - jen mi to přijde suché. Když se člověk podívá na konkrétní technologie, tak v tom nevidím něco, u čeho bych si řekl wow, to fakt můžu? Nic proti, jen jsem čekal víc.
Osadníci z Katanu: Atlantis - CZ, jako nová!
Akt. cena: 1799 Kč
Končí za: 6 dnů