REXHRY: Oznámení hry Flame & Fang

Autor: Ondřej Podavka | 16.9.2024 | 5

Vydavatelství REXhry oznámilo vydání kooperativní dobrodružné hry Flame & Fang od Petera Gousise a Michaela Kelleyho. Jedná se o kampaňovou hru o osmi kapitolách (každou lze hrát rovněž jako samostatný scénář) využívající mechaniku deck building.

Hráči v ní provedou malou smečku dračích sourozenců světem, v němž draci téměř vyhynuli, a ti se tak stali předmětem pozornosti pronásledovatelů. Příběh každé kapitoly je postupně vyprávěn pomocí karet příběhu, z něhož jsou vždy odhaleny dvě a ty tak představují dvoustranu otevřené knihy; obracet karty je možné pouze poté, co jsou k tomu hráči vyzváni, často po cíle na stávající dvojici karet. V každém kole se střídá akční fáze, v níž si hráči dobírají a zahrávají karty, které draky nechávají pohybovat se po herním plánu z hexových dílků, sbírat zdroje, vylepšovat své schopnosti nebo bojovat s nepřáteli, a aktivace nepřátel tvořená fázemi přisluhovačů, bosse a událostí, při níž je odhalena karta události a proveden její efekt (včetně přidání dalších nepřátel na mapu).

Hráči společně vítězí, pokud se jim podaří splnit cíle pro danou kapitolu včetně posledního, po němž jsou vyzváni k pokračování v další kapitole. Naopak pokud hráči nestihli včas zvítězit (tj. mají odhalit další kartu události, ale jejich zásoba je vyčerpaná) nebo drak některého hráče ztratil všechny životy, hráči společně prohrávají. 

Hra je určena jednomu až čtyřem hráčům od 12 let, odehrání jedné kapitoly trvá 30 minut až hodinu.

Trolí hlídka

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

#Flame & Fang 

18.9.2024 10:40:51

@2vkjmch Odkazy doplněny, děkuji.

18.9.2024 10:51:28

@Ondřej Podavka Naopak :-). Díky za článek o oznámení lokalizace i návrh na přidání záznamu do katalogu. Já sem jen při schválení do komentářů hodil odkaz, ale editace článku je určitě lepší volbou.

18.9.2024 11:10:24

Charitativní aukce

Stanice Paranoia - dobročinná aukce
Stanice Paranoia - dobročinná aukce
Akt. cena: 1800
Končí za: 5 dnů

Všechny tyto aukce >>

Vybíráme z Bazaru

Beyond the sun
Beyond the sun
Akt. cena: 801 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas