BOHEMIAN GAMES: General Orders: World War II vyjde v češtině

Autor: Tomoko | 19.9.2024 | 9

Na české scéně deskových her vzniká nové vydavatelství pod názvem Bohemian Games, které postupně oznamuje hry, jejichž vydání v češtině pro letošní rok připravuje. První z nich je válečná dvojkovka General Orders: World War II od dvojice designerů Trevor Benjamin a David Thompson, která se v loňském roce dočkala nominace na cenu Golden Geek v kategorii Nejlepší válečná hra. Český název hry ani přesné datum vydání však zatím oznámeno nebylo.

V této přístupné válečné hře se hráči ujmou rolí generálů, kteří se přetahují o kontrolu nad klíčovým bojištěm druhé světové války, ať už v hornatém terénu střední Itálie, nebo na ostrovech v Tichomoří.

Tento titul využívá mechaniku worker placement, kde hráči přidělují své velitele na různé pozice, aby aktivovali specifické akce, jako je získávání karet operací nebo provádění leteckých či dělostřeleckých útoků a dalších manévrů. Klíčové je přitom obsazování strategických pozic na herním plánu a udržování zásobovacích linií, neboť jednotky odříznuté od zásob jsou méně efektivní a mohou být snadněji zničeny. Karty operací pak zvyšují sílu akcí, poskytují dodatečné efekty nebo umožňují přehodit kostky, které se v bitvě taktéž používají. Hráči se v průběhu partie snaží dobýt velitelství svého protivníka a zároveň uchránit to vlastní, nebo vyhrát na konci čtvrtého kola na body.

Hra je určena pro 2 hráče od 14 let s herní dobou okolo 30 minut.

Privátní: 2024-09-18-01.jpg

Privátní: 2024-09-18-02.webpTrolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Kdo by to byl řekl, kolik dalších vydavatelů tu bude vznikat. Držím palce.

_____________________________________________
· šéfredaktor aktualit, schvalování a správa videí
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

19.9.2024 11:22:44

Charitativní aukce

Stanice Paranoia - dobročinná aukce
Stanice Paranoia - dobročinná aukce
Akt. cena: 2500
Končí za: 2 dny

Všechny tyto aukce >>

Vybíráme z Bazaru

Sorcerer
Sorcerer
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas